VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΦΑΚΕΣ
300kcals/μερίδα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
450g κόκκινες φακές
3 μεγάλα κρεμμύδια
3 μεγάλα καρότα
2 sticks celery
175g βούτυρο καρύδας
Μισό λίτρο γάλα καρύδας
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. κάρυ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο καρύδας και προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα, το celery και το σκόρδο. Προσθέστε το κάρυ και, αφού βγάλει τα αρώματά του, έρχεται η σειρά για το γάλα καρύδας και τις φακές. Δώστε χρόνο ώστε να το μείγμα να αποκτήσει ενιαία υφή και προσθέστε 2 λίτρα νερό. Αφήστε τις φακές να βράσουν για μισή ώρα και ανακατέψτε. Διορθώστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε αμέσως αφού έχετε γαρνίρει με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Προαιρετικά, διακοσμήστε με flakes καρύδας.
By Elena Liapaki