Γονιδιακός Έλεγχος Διατροφής

Γίνεται έλεγχος γενετικών τροποποιήσεων που διευκολύνουν το διαιτολόγο να αποφασίσει για τον διαιτώμενό του:

  • τι ποσοστό λίπους, πρωτεΐνης, υδατάνθρακα είναι καλύτερο να έχει στο καθημερινό του διαιτολόγιο .
  • ποιές είναι οι ανάγκες του ατόμου σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, φυλλικό, βιταμίνες, χολίνη, ασβέστιο) και φυτικές ίνες και το αν μπορεί και χρειάζεται να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής 
  • αν και πόσο καφέ, αλάτι και αλκοόλ μπορεί να καταναλώνει 
  • την ένταξη ειδικών τροφίμων στο διαιτολόγιο του, που βάσει ερευνών έχει προκύψει ότι βελτιώνουν την υγεία ατόμων με το συγκεκριμένο γενετικό προφίλ και ταιριάζουν καλυτέρα στις γευστικές τους προτιμήσεις 

 

Επιπλέον:

  • παρέχονται πληροφορίες για τη γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία, για τις πιθανότητες που έχει ο διαιτώμενος να επαναπροσλάβει το βάρος μετά από δίαιτα και αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη δυσανεξίας στη γλουτένη και στο γάλα 
  • ελέγχονται γονίδια που συσχετίζονται με τη λειτουργιά του βιολογικού ρολογιού και προτείνουμε παρεμβάσεις σε περίπτωση κακής γενετικής προδιάθεσης του 
  • ελέγχονται γονίδια που σχετίζονται με προδιάθεση για συναισθηματική πρόσληψη τροφής 
  • ελέγχονται  πολυμορφισμοί που έχουν συσχετιστεί με καλύτερη ή χειρότερη έκβαση μετά από βαριατρική επέμβαση

 

Εξειδικευμένες υπηρεσίες: