Γίνεται έλεγχος γενετικών τροποποιήσεων που διευκολύνουν το διαιτολόγο να αποφασίσει για τον διαιτώμενό του:
- τι ποσοστό λίπους, πρωτεΐνης, υδατάνθρακα είναι καλύτερο να έχει στο καθημερινό του διαιτολόγιο .
- ποιές είναι οι ανάγκες του ατόμου σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία (σίδηρο, ψευδάργυρο, σελήνιο, φυλλικό, βιταμίνες, χολίνη, ασβέστιο) και φυτικές ίνες και το αν μπορεί και χρειάζεται να λαμβάνει συμπληρώματα διατροφής
- αν και πόσο καφέ, αλάτι και αλκοόλ μπορεί να καταναλώνει
- την ένταξη ειδικών τροφίμων στο διαιτολόγιο του, που βάσει ερευνών έχει προκύψει ότι βελτιώνουν την υγεία ατόμων με το συγκεκριμένο γενετικό προφίλ και ταιριάζουν καλυτέρα στις γευστικές τους προτιμήσεις
Επιπλέον:
- παρέχονται πληροφορίες για τη γενετική προδιάθεση για παχυσαρκία, για τις πιθανότητες που έχει ο διαιτώμενος να επαναπροσλάβει το βάρος μετά από δίαιτα και αν υπάρχει γενετική προδιάθεση για ανάπτυξη δυσανεξίας στη γλουτένη και στο γάλα
- ελέγχονται γονίδια που συσχετίζονται με τη λειτουργιά του βιολογικού ρολογιού και προτείνουμε παρεμβάσεις σε περίπτωση κακής γενετικής προδιάθεσης του
- ελέγχονται γονίδια που σχετίζονται με προδιάθεση για συναισθηματική πρόσληψη τροφής
- ελέγχονται πολυμορφισμοί που έχουν συσχετιστεί με καλύτερη ή χειρότερη έκβαση μετά από βαριατρική επέμβαση
Εξειδικευμένες υπηρεσίες:
- Γονιδιακός έλεγχος προδιάθεσης ασθενών
- Γονιδιακός έλεγχος αθλητών
- Γονιδιακός έλεγχος παιδιών
- Γονιδιακός έλεγχος ευεξίας και μακροζωίας