ΤΑΡΤΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
379 kcal/ 1580 joules ανά μερίδα
Υλικά για 8 μερίδες
Για τη ζύμη:
- 150 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 50 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. βούτυρο
- 50g γιαούρτι στραγγιστό lowfat
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 πρέζα αλάτι
- ξύσμα λεμονιού
Για τη γέμιση
- 500gr κολοκύθα καθαρισμένη
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 50 γρ. μέλι της αρεσκείας σας
- 2 αυγά
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 100 γρ. φυτική κρέμα
- ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση:
Ζύμη: Zυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι η ζύμη να είναι ομοιογενής, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Γέμιση: Βράζουμε την κολοκύθα για περίπου 15 λεπτά. Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να να κρυώσει και στη συνέχεια πολτοποιούμε. Βάζουμε τον πολτό σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Στο τέλος, προσθέτουμε και την κρέμα.
Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Απλώνουμε με τα χέρια τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα για τάρτα. Γεμίζουμε την τάρτα με το μείγμα της κολοκύθας και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.