ΤΑΡΤΑ CRANBERRY

ΤΑΡΤΑ CRANBERRY

435 kcal/μερίδα

Υλικά για 8 μερίδες:

 

  • 325g φρέσκα ή κατεψυγμένα cranberries
  • 225g καστανή ζάχαρη
  • 50g corn flour
  • ½  κ.γ. κανέλα
  • 275g αλεύρι κίτρινο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50g φυτική κρέμα
  • 70g τυρί κρέμα (mascarpone ή philadelphia light)
  • 3 ώριμα αχλάδια

 

Εκτέλεση: 
 

Πλένουμε τα cranberries και τα βράζουμε με ½ φλτζ. νερό για 4 λεπτά. Ανακατεύουμε τα 200g ζάχαρης με την κανέλα και το corn flour με ½ ποτήρι κρύο νερό και τα προσθέτουμε στα cranberries ανακατεύοντας έως ότου αρχίσουν να ξαναβράζουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα πολτοποιούμε, τα ρίχνουμε στο καυτό μίγμα και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει τελείως.

 Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι , τα 25g ζάχαρης, το τυρί σε κρέμα και τη φυτική κρέμα (με λίγο κρύο νερό). Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα τάρτας  και κρατάμε μία μικρή ποσότητα για να καλύψουμε στο τέλος με λωρίδες ζύμης. Γεμίζουμε με το μίγμα την τάρτα μας και σχεδιάζουμε λωρίδες με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 200°C για 30-35 λεπτά και σερβίρουμε.