ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ                        387kcals/ μερίδα

 

  • 50g αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 650g ρύζι αρμπόριο
  • 1,75L ζωμό λαχανικών
  • αλάτι και πιπέρι
  • 225g αρακά
  • 225g καλαμπόκι
  • 225g μανιτάρια
  • 175g τριμμένη γραβιέρα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • λίγο άνηθο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό τηγάνι, σωτάρετε τα μανιτάρια με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κ.σ. βούτυρο και το σκόρδο για πέντε λεπτά. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο και προσθέστε τα κρεμμύδια έως να ροδίσουν. Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για άλλα 5 λεπτά. Έπειτα, προσθέστε το ζωμό λαχανικών σε δόσεις, τον αρακά, το καλαμπόκι και τα μανιτάρια και αφήστε το μείγμα να βράσει. Τέλος, προσθέστε τον άνηθο και αλατοπιπερώστε. Όταν το ριζότο σας είναι έτοιμο πασπαλίστε με τη γραβιέρα και σερβίρετε.