ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ   

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ   

200kcals/φέτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3 ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ
4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
1 φλτζ. νερό
1,5 κούπα ζάχαρη καρύδας
1 φλτζ. λάδι καρύδας (ή φυτικό λάδι)
½ φλτζ. χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
2 φακελάκια μαγιά
σουσάμι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πριν ξεκινήσουμε, σε ένα μικρό ποτηράκι προσθέτουμε λίγο νερό με τα 2 φακελάκια μαγιά και 2 κ.σ. αλεύρι για 10 λεπτά. Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη καρύδας με το νερό, τα ¾ φλτζ. λάδι, το χυμό, το μαχλέπι, τον κακουλέ και το ξύσμα. Προσθέτουμε τις  πατάτες, το αλεύρι, το μείγμα με τη μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε το ¼ λάδι που μας έμεινε. Δίνουμε σχήμα στα τσουρέκια μας, τα αλείφουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα τα τσουρέκια μας. 
Διατηρείται στην κατάψυξη.

 

By Liapaki Elena