ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΧΑΜΗΛΟΥ ΓΛΥΚΑΙΜΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 210kcals/μερίδα
- 125g ζάχαρη καρύδας
- 550ml γάλα αμυγδάλου ή γάλα καρύδας
- 4 μεγάλα αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μικρή κατσαρόλα, λιώστε τα 100g από τη ζάχαρη σε 125ml νερό. Αφήστε το μείγμα να βράσει και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα, σαν καραμέλα. Τοποθετήστε το μείγμα σε 6 μικρά πυρέξ ή σε ένα μεγάλο. Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε τα αυγά αφού τα έχετε χτυπήσει καθώς και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέστε το γάλα πάνω στην καραμέλα. Ακουμπήστε το πυρέξ σε ένα μεγάλο ταψί, το οποίο θα έχετε γεμίσει μέχρι τη μέση με νερό. Ψήστε την κρέμα για μία ώρα στους 160 βαθμούς C μέχρι να ροδίσει. Αφήστε την να κρυώσει και αναποδογυρίστε την.
By Elena Liapaki