ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ
157 kcal/ 650 joules ανά μερίδα
Υλικά για 6 μερίδες:
- 500g κολοκύθα γλυκιά
- 150g πατάτες
- 200g γλυκοπατάτες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πράσο
- 1 μέτριο καρότο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι, κύμινο
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε την κολοκύθα, τις πατάτες, το σκόρδο, το πράσο, το καρότο και τις γλυκοπατάτες και τα τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια. Βράζουμε τα λαχανικά με 1,5 λίτρο νερό για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αλέθουμε τη σούπα με ράβδο ή μπλένετρ μέχρι να γίνει βελουτέ. Σερβίρουμε με 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι.