Carrot cake
380 kcals/μερίδα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
- 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας (ή φυτικό λάδι)
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη καρύδας (ή 1,5 φλτζ. καστανή ζάχαρη)
- 3 αυγά
- 2 κουταλάκια κανέλα
- μισό κουταλάκι αλάτι
- 3 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
- 1,5 φακελάκι baking powder
- 3 καρότα
- 2 κ.σ. σταφίδες ή cranberries
- 2 κ.σ. τριμμένα καρύδια
- 5-6 φέτες ανανά ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το baking powder και το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε το σπορέλαιο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα στο μείγμα. Έπειτα, προσθέστε το αλεύρι ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Τέλος, προσθέτετε τα καρότα τριμμένα, τις σταφίδες, τον ανανά και την κανέλα. Ψήνετε στους 180⁰C στον αέρα μέχρι το κέικ να πάρει χρυσαφένιο χρώμα και το δοκιμαστικό ξυλάκι να μην έχει υπολείμματα από τη ζύμη.
By Liapaki Elena