BANANA BREAD

BANANA BREAD

323 kcal/1350 joules ανά μερίδα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ:

  • 100g λάδι ή βούτυρο καρύδας
  • 100g καστανή ζάχαρη
  • 150g αλεύρι βρώμης 
  • 150g αλεύρι κίτρινο
  • 1 αυγό
  • Γάλα αμυγδάλου ½ φλτζ.
  • 1 φακελάκι baking powder
  • ½ κουτ. γλυκού  αλάτι
  • 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 βανίλια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε στο μίξερ το μισό βούτυρο με το αυγό, το γάλα αμυγδάλου και τα 75g ζάχαρης. Στη Συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις  μπανάνες και χτυπάμε για 5 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Τεμαχίζουμε τις μπανάνες και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι ώστε να αφήσουμε μικρά μικρά κομματάκια. Τις ρίχνουμε στο μίγμα και ανακατεύουμε με το κουτάλι. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε μία ορθογώνια φόρμα για ψωμί και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C . Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου (ανάλογα το φούρνο). Χτυπάμε το υπόλοιπο βούτυρο καρύδας με τη ζάχαρη. Όταν κρυώσει το κέικ μας κόβουμε σε 12 κομμάτια, περιχύνουμε με το βούτυρο-ζάχαρη και σερβίρουμε.